Följ SEKAB

SEKAB anställer ny utvecklingsingenjör

Pressmeddelande   •   Mar 01, 2017 10:10 CET

Monica Normark har anställts som projektledare och utvecklingsingenjör vid SEKAB E-Technology i Domsjö. Hon kommer närmast från Umeå universitet där hon jobbat som forskningsingenjör vid institutionen för kemi.

– Allt man kan göra av olja kan man i stället göra av skog, vilket förstås är mycket bättre både för miljön och klimatet. SEKAB utvecklar teknologier för just det, och jag är stolt över att få vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Monica Normark, projektledare och utvecklingsingenjör, SEKAB E-Technology.

Monica Normark har en doktorsexamen i kemi från Umeå universitet, där hon forskat kring förbehandling av och framställning av socker från lignocellulosa. Monica Normark är också andre vice ordförande för Sveriges Ingenjörer. På SEKAB kommer hon att arbeta med teknologin CelluApp®, som kan användas för att utvinna cellulosasocker och lignin från trä, halm och annan biomassa.

– Monica Normark kommer vara en stor tillgång i vårt arbete. CelluAPP® gör det möjligt för företag att omvandla restmaterial till miljövänliga produkter som går att sälja – en ren vinst både för affären och miljön, säger Thore Lindgren, affärsområdeschef för SEKAB E-Technology.

SEKAB E-Technology utvecklar teknik och bedriver forskning för att framställa kommersiella kemiprodukter av cellulosabaserad råvara, till exempel skog. Läs mer om teknologin CelluAPP® här: http://www.sekab.com/sv/celluapp

För mer information:
Monica Normark, projektledare och utvecklingsingenjör, SEKAB E-Technology,
070-230 14 86, monica.normark@sekab.com

Thore Lindgren, affärsområdeschef, SEKAB E-Technology,
070-206 07 72, thore.lindgren@sekab.com

Följ oss på:
www.sekab.se
blogg.sekab.com
facebook.com/SEKAB.AB
twitter.com/SEKABcom

SEKAB är ett svenskt kemi- och etanolföretag som är ledande i Europa. Vi vill bidra till att minska beroendet av fossila råvaror och bränslen. SEKAB utvecklar teknik och bedriver forskning för att framställa kommersiella etanolprodukter av cellulosa, samt förädlar etanol till förnybara drivmedel och gröna kemikalier.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera